BrouwerstraatBerchem

Een ingrijpende verbouwing. De bestaande achterbouw maakt plaats voor een nieuwe dubbel hoge vliesgevel. De donkere eengezinswoning maakt door de dubbel hoge eetruimte met vide plaats voor licht en ruimte doorheen de gehele woning. De vide connecteert het bureaugedeelte met de eet en kookruimte en borgt een zicht overheen de achterzijde van het bouwblok. De zolderverdieping werd opgehoogd waardoor meer ruimte tot stand kwam en de badkamer volledig vernieuwd. Het materiaalgebruik laat zich doorheen de gehele woning voelen. Een subtiele schakeling tussen licht kleurgebruik, licht en donkere houtaccenten in combinatie met messing. De mediteraans geinspireerde tuin , opgedeeld in vier rechthoeken waarvan twee groene kamers en twee terrassen.

A radical renovation. The existing rear building is being replaced by a new double-height curtain wall. The dark single-family dwelling makes space for light and space throughout the house via the double-height dining room with loft. The vide connects the office part with the dining and cooking space and affords a view over the back of the building block. The attic level was raised to create more space and the bathroom completely renovated. The use of materials can be felt throughout the entire home. A subtle transition between light use of colour, light and dark wood accents in combination with brass. The Mediterranean-inspired garden, divided into four rectangles of which two green rooms and two terraces.