MolenstraatAntwerpen

Het project betreft de toevoeging van een wintertuin aan een bestaande herenwoning in de Molenstraat te Antwerpen. De woning was in zijn huidige staat heel donker en er wordt aldus getracht om meer licht binnen te brengen en het contact te versterken tussen de leefruimte en de tuin. Een zeer beperkt nieuw volume aan de tuinzijde lost beiden op. De wintertuin wordt voorzien aan de achtergevel van het gelijkvloerse appartement en is uitgelijnd met de achterbouw van de buur op nummer 81. De hoogte van de verdiepingsvloer blijft hierbij ongewijzigd.

Een groot houten raamwerk verlicht het authentieke interieur van de woning en introduceert een mooie eerste ontmoeting tussen woning en tuin. Er zal worden gewerkt met een volgens de norm geïsoleerde houtconstructie en met een wit gelakte houten raam pui. Dit alles naar analogie met het schrijnwerk in de achtergevel op de verdiepingen.

The project is about adding a winter garden to an existing town house in the Molenstraat in Antwerp. In its current state, the house was very dark and an attempt was made to bring in more light and strengthen the contact between the living space and the garden. A very limited new volume on the garden side solves both. The winter garden is located at the rear of the ground-floor apartment and is aligned with the rear facade of the neighbour at number 81. The height of the first floor remains unchanged.

A large wooden framework illuminates the authentic interior of the house and introduces a beautiful first meeting between house and garden. A standard insulated timber construction and a white lacquered wooden window frame will be used. All this in analogy with the wooden window frames in the rear façade on the upper floors.